Green

Fontos, hogy a tudatosan gondolkodó
ember mindennapjaihoz hozzátartozzon,
hogy felelősséggel és a környezetével
harmóniában élje életét.

 

Vendégházunkat 100%-ban megújuló energiából látjuk el.

Nyaralás közben is lehetünk környezettudatosak
és akár nulla szén-dioxid kibocsájtást produkálva élvezhetjük
a cilvilizáció minden vívmányát.

 

 

Szeretnénk, ha mindenki tudná;

Érdeklődő vendégeinknek ismertetőt, bemutatót tudunk tartani, hogyan tudnák akár saját lakásunkat hasonlóképpen átalakítani nulla energia igényű lakássá. Ötletekkel, jótanácsokkal bárkit ellátunk, hogy egyre szélesebb körben terjedhessen a környezettudatos gondolkodás.

 

Filagória napelemekkel.

Tyúkól átalakítása energiatermelővé, tető napelemkből sajátkezűleg.

Kettős vízrendszer.

Ledes energiatakarékos és időkapcsolós világítások mindenhol, ahol lehet.

Napkollektoros háztartási melegvíz előállítása legköltséghatékonyabb megoldással.

 

A házat az átalakításkor úgy alakítottuk ki, hogy a lehetőség szerint leginkább környezettudatos legyen. Az elektromos áramot 100%-ban napelemek biztosítják. Kettős vízrendszer van kialakítva, hogy a WC-öblítés ne az értékes ivóvizet pazarolja. Meg van teremtve a lehetősége a napkollektorral történő melegvíz előállításának, melyet a későbbiekben fogunk megvalósítani.
A házban minden régi vezetékelést kicseréltünk és a lehetőségekhez igazodva ledes energiatakarékos és időkapcsolós világítást építettünk be.


Az üvegház klímája a pihenés melett korai konyhakerti növények és virágok fejlődését segíti. Példát mutatunk a család zöldség igényének a megtermesztésére az önellátás lehetőségére.

Az udvaron hó, az üvegházban 23,2 c.

A kertben termesztett konyhakerti növények különleges módszerrel a lehető legkevesebb erőbefektetéssel teremjenek anélkül, hogy a talajt művelni kellene. A 21. századi felgyorsult életet élő ember is kertészkedhet. Ezt permakulturális kertművelésnek hívják, de mi mindezt továbbgondoltuk, hogy csökkenteni tudjuk a környezeti beavatkozást és a befektetett munkaigényt.

 

Kert öntözés esővízzel, napenergiával megtermelt elektromos árammal üzemeltetett szivattyúval.