Gyógykezelések

A helyi gyógyfürdőben balneoterápiás kezelés és egyéb gyógykezelések vehetők igénybe akár a TB által támogatott formában is. Nem árt tudni, hogy akár megelőző kezelésként is kérhető beutaló.


Gyógyszolgáltatások hétköznaponként 8-16 óráig.

Medencefürdőink minősített gyógyvízben (nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos, jódos-brómos, magas szervesanyag tartalom) elsősorban mozgásszervi betegek (váll-, hát-, derékfájás, térd-, bokafájdalom) kezelésére, rehabilitációs kezelésekre, továbbá 32 ºC és
36 ºC-os medencéink ezen betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmasak.  

Iszapkezelésünk hévizi tőzeg-gyógyiszappal mozgásszervi megbetegedettek, sérültek kezelésére, műtétek utáni utókezelésekre nagy hatékonysággal alkalmas.

Súlyfürdőnk három kezelési lehetőséggel - gyógyvízben, kihasználva a gyógyvíz felhajtóerejét - a gerinc, csípő és térd nyújtásával, az idegek ellazításával segít a gyógyulási folyamatban.

Szénsavas kádfürdőnk legfőbb biológiai hatásával a perifériás keringés növelésével a szív teherbíró képességének javításával segít a szív- és keringésszervi betegek gyógyításában.

Fizikoterápiás kezelések Gyógyászati részlegünk a legmodernebb gépek alkalmazásával, orvosi javaslatra közel 30 féle fizikoterápiás kezelést nyújt a betegek számára.

Elektromos kádjaink teljes elektromos fürdő és részleges elektromos fürdő (rekeszes galván) fájdalomcsillapító, értágító, keringésfokozó, gyulladáscsökkentő hatásával az idült reumás betegségek gerinc-, végtagizületi betegségek, izom-, és idegfájdalommal járó betegségek kezelésére kiválóan alkalmas.

Orvosi masszázs: beteg izomzatának merevségét, az izomzat anyagcseréjének és rugalmasságának fokozását, a vérkeringés fokozását, a test ellazulását kellemesen szabályozza, frissít és gyógyít kezelő szakembereink segítségével.

Vízalatti vízsugármasszázs: A vízalatti masszírozással a beteg izomerejének fokozását, a vérellátás javítását, a beteg ellazulását, kondíciójának fokozását, a felfrissülést biztosítja.

Vízalatti gyógytorna csoportos foglalkozás keretében a víz felhajtóerejének kihasználásával, a mozgást megkönnyítve gyógytornászaink segítségével speciális mozgássorozatot végezve segít a gerinc-, váll-, csípő-, térdizületi kopásos fájdalmak és mozgáskorlátozottság enyhítésében, baleseti és sportrehabilitációban.

Száraz gyógytorna: egyéni és csoportos foglalkozások keretében lehetőség van tartási rendellenességek, degeneratív és műtéti - baleseti mozgássérülések gyógyítására.

Csoportos gyógyúszás: 18 éves korig igénybe vehető, szakember által irányított, csoportos formában történő foglalkozás. Tizenkétféle betegség kezelésére alkalmas. A feladatok egymásra épülnek a könnyebbtől a nehezebb felé haladva.